Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Шта је графен материјал

Графен је најтањи и најмоћнији материјал до сада. Танак јер је графен састављен од атома угљеника дводимензионалних кристала, дебљине само једног атома. Иако танак до екстремних али врло густих, чак и најмања атомска величина хелијума не може продрети.

Шта је графен? Графен је равна плоча која се формира сп2 хибридизацијом атома угљеника. То је квази-дводимензионални материјал са само једним атомским слојем дебљине, тако да се назива и монатомски слој графита. Његова дебљина је око 0.335нм, према различитим начинима производње постоје различити успон и падови, обично у вертикалном правцу висине од око 1нм, хоризонтална ширина од око 10нм до 25нм, поред свих угљичних кристала ( Нултим димензионим фулеренима, Једнодимензионалне угљеничне наноцеви, тродимензионалне до графита).

Дуго пре него што је теоретичар физике предвидио, квази-дводимензионални кристал сама термодинамичка природа нестабилности, на собној температури биће брзо разложена или завијена, тако да не може постојати сама.

До 2004. године физичари Британског универзитета у Манчестера Андреи Гем и Константин Ново Шуо Луофу, са микро-механичком методом уклањања депилације успешно су одвојени од графита графена, потврдили да могу постојати сами, за графену. Истраживање је почело да буде активно, Добитник Нобелове награде за физику 2010. године.

Најупечатљивија примена графена је замена силиција, чинећи ултраминијатарне транзисторе за производњу будућих суперрачунара. Са графином уместо силикона, рачунарски процесор ће радити стотинама пута брже.

Поред тога, графен је скоро потпуно провидан, упија само 2,3% светлости. Са друге стране, врло је густа, чак ни најмањи молекули гаса (хелијум) не могу продрети. Ове карактеристике чине га идеалним за коришћење као прозирни електронски производ, попут прозирног екрана осјетљивог на додир, плоче која емитује светлост и соларног панела.

Као нови тип наноматеријала са најјачом, најјачом и најпроводљивијом проводљивошћу, графен је познат као "црно злато" и "краљ нових материјала", научници чак предвиђају да ће графен "потпуно промијенити 21. вијек". Вероватно је поставити Са широке глобалне поремећајне нове технологије и нове индустријске револуције.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd