Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Тополошки изолатор графена под променљивим тијелом под одређеним условима

Према вебсајту Института за технологију у Массацхусеттсу недавно, школски научници су открили да се у неким екстремним случајевима графен може претворити у јединствену функцију тополошког изолатора, очекује се да ће пружити нове идеје за производњу квантних рачунара. Истраживање је објављено ове недеље у часопису Натуре.

Истраживачи су открили да су графене пахуљице постављене у средину ниске температуре са јачином од 35 магнетних поља Тесла и 0,3 степени Целзијуса од апсолутне нуле. Проводна својства графена се могу мијењати како би се омогућило филтрирање електрона према смеру електронског спина, који тренутно није доступан у било ком традиционалном електронском систему.

У типичним условима, графен се понаша као нормални проводник и врши напон на њему, а струја пролази кроз њега. Међутим, ако се део графена налази у магнетном пољу који је окомито на њега, својства графене промене - струја се одвија само дуж ивица графенских пахуљица, а остало постају изолатори. Поред тога, струја ће се помицати само у једном правцу према правцу магнетског поља. Ова појава се назива квантни Халл ефект.

У новој студији, истраживачи су открили да ако додате јако магнетно поље на положај графена у горе наведеном случају, својства графена ће се поново променити: електрони и даље раде само дуж ивица графена, али правац Рад се мења са једносмерног на двосмерни, а специфични смер одређује се различитим правцима електронског спина.

"Направили смо необичан специјални проводник", рекао је постдокторски истраживач на одсеку за физику МИТ-а. То је заједничка функција тополошког изолатора за одвајање електрона према смеру електронског спина. Међутим, графен није тополошки изолатор у уобичајеном смислу. Имамо исти ефекат у различитим материјалима. Што је још важније, промјеном магнетног поља можете у било ком тренутку правац електронског рада, моћи или не контролирати државу. То значи да се могу направити у круговима и транзисторима, које раније нису постигнуте. "

Ереро, ванредни професор на МИТ-у, рекао је да је било предвиђања ове карактеризације графена, али нико то никад није учинио. Студија је прво потврдила селективност графена за спин-електроне, а први пут је доказано да графен може контролисати правац електронског рада и стање електричне енергије или не. Експеримент је учинио оно што неки истраживачи покушавају постићи деценијама без успеха, обећавајући нови начин стварања квантних рачунара.

Професор физике на Технолошком институту у Массацхусеттсу који учествује у студији, каже да студија представља нови смер за проучавање тополошких изолатора. "Не можемо предвидјети шта ће резултати довести до тога, али проширује наше размишљање и пружа могућности за производњу више уређаја", рекао је он. "

Рекао је: "Због потребе за екстремним ниским температурама и јаком магнетном окружењу, постизање таквог захтева није лако, тако да ће технологија која се производи од квантног компјутера бити веома професионална опрема, прво се може искористити за високо приоритетно рачунарство Задатке. " Затим ће испитати перформансе графена на нижим магнетним пољем (1 Тесла) и на вишим температурама, у циљу смањења прага за технологију.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd