Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Нова структура графена је попут спужве

Према подацима британског "Независног" известили су на 8. месту, научници Масачусетског института за технологију (МИТ), притискањем и таљењем графенског листа, како би створили један од најлакших и најчвршћих материјала - порозну тродимензионалну графену структуру, облик је сличан сунђеру, густина је само 5% гвожђа, али јачина гвожђа више од 10 пута.

Графен се сматра најсврдљивијим материјалом у дводимензионалној форми, али истраживачима је тешко претворити јаку снагу дводимензионалне форме у корисне тродимензионалне материјале. У најновијој студији, истраживачки тим је притиснуо мале делове графена заједно применом топлоте и притиска како би створио сложену и стабилну структуру сличну коралима и дијатријским организмима. Нова структура се зове "спирални двадесет и четири тетрахедра", његова површина је веома велика у односу на запремину, али врло јака.

"Дводимензионални материјал графена је само један атомски слој, има јединствени степен робустности и електричних својстава, али зато што је превише танак", рекао је Марцус Биеер, директор истраживачког тима и директор МИТ Цивил Енгинееринг и Инжењеринг животне средине. Тешко је направити тродимензионалне материјале, али наша најновија истраживања су то учинила.

"Геометријски облик графена који се природно јавља под дејством топлоте и притиска је веома комплексан и не може се направити на традиционалан начин." У експерименту, истраживачи су користили 3Д штампач за стварање структуре која се проширила хиљадама пута, и тестирала добијене резултате.

Нова студија, недавно објављена у часопису Сциенце Прогресс, показује да је супериорност нове структуре захваљујући овој јединственој структури, а не самом материјалу. То значи да научници могу направити друге материјале направљене од исте геометрије како би добили исту снагу лаких материјала.

Истраживачи верују да се иста геометрија може применити и на веће блокове структурних материјала. На пример, цемент који чини мост може направити исту порозну геометрију и постићи исти ниво снаге док смањује тежину. Поред тога, пошто је овај облик испуњен ситним порама, очекује се да се користи за филтрирање воде или хемикалија.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd