Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Ера графена још није стигла

Али рођена је десет година, где је мој транспарентни мобилни телефон?

Заправо, 2012. године Константин Новоселов, који је добио Нобелову награду за графену и његове колеге, објавио је чланак о "Природи" како би разговарали о будућности графена, две године развоја. У суштини, и доказ њиховог предвиђања. Он верује да је графен као "будућност светла, пут је мучен", иако може играти главну улогу у будућности, али пре неколико великих потешкоћа за превазилажење, ова сцена неће доћи. Још важније, имајући у виду огромне трошкове индустријске обнове, предности графена можда неће бити довољне да би се једноставно заменила постојећа опрема - њена стварна перспектива, можда због својих јединствених карактеристика прилагођених нових апликација

Шта је графен на крају?

Графен је први материјал који се може наћи једним слојем атома. Атоми угљеника су међусобно повезани у хексагоналне мреже. Оловка са графитом је еквивалентна небројеним слојевима графена који су спојени заједно, а наноцеви угљеника су графени ваљани у цев. Графит, графен, угљене наноцеви и глобин.

Због хемијске везе између атома угљеника, графен је издржљив: може се савијати до великог угла без прекида, али и од високог притиска. И пошто је само један слој атома, електронски покрет ограничен на авион, донио је нова електрична својства. Графен је провидан у видљивом светлу, али је непропусан. Ове карактеристике чине га веома погодним као сировина за заштитне и транспарентне електронске производе. Али погодно за десно, стварно не долази тако брзо.

Једно од питања: начин припреме. Многе студије показују невероватне карактеристике графена, али постоји замка. Ове предивне карактеристике су веома захтевне за квалитет узорка. Да би се добили најбољи од електричних и механичких својстава узорака графена, потреба за најдужим и најскупљим трошковима значи: механичка метода отапања - помоћу лепка на графиту, вештачког уклањања графена. Немој се смејати, Ново Схавлов у 2004 су тако припремљени графен.

Иако је потреба за опремом и техничким садржајем ниска, али проблем је да је стопа успјеха нижа, да узмемо неке узорке за истраживање, такође, индустријску производњу? шала. За индустријализацију ово не значи никакву употребу. Чак и ако сте савладали рудник за графит на свету, један дан може отапати пар комада ... ... наравно сада имамо много других начина да повећамо производњу и смањимо трошкове - проблем је што ове методе квалитета производа и пасти. Имамо метод течног уклањања: графит или сличан угљенични материјал у површинском напрезању ултра-течне течности, а затим и ултразвучно бомбардовање дубинске пахуљице. Имамо метод хемијског испаравања: пустимо да гас који садржи угљеник у кондензацији површине бакра, формира танак слој графена, а затим га уклони. Имамо метод директног раста, усред два слоја силикона директно покушавајући да расте слој графена. Постоји и хемијски редокс метода, убацивањем атома кисеоника за одвајање графитног листа и тако даље. Постоји много метода, али и имају свој домет примене, али до сада није баш погодан за индустријску индустријализацију великих размера.

Зашто ове методе не могу направити висок квалитет графена? на пример. Иако је централни део комада графена савршен шесточлани прстен, често је прекинут на ивици и постаје прстен од пет или седам чланова. Ово не изгледа сјајно, али метод хемијског испаравања ствара "комад" графена који није стварно потпун, из једне тачке раста из а. То је заправо један број тачака истовремено раст "поликристалине", а нема начина да се осигурају да ове тачке расте из малих комада, могу се потпуно поравнати. Стога, ови деформисани прстенови не само да се распоређују на ивици, већ и постоје у сваком "једном" да то учине из графена, постају структурна слабост, лако се разбије. Још горе, овај прелом графена не лечи као поликристални метали и вероватно ће га продужити све време. Резултат је да је снага цијелог графена преполовљена. Материјал је проблематично подручје, као што је риба и медвједова шапа није немогуће, али свакако не тако брзо.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd