Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Преглед припреме графена

Тренутно постоје многе методе за припрему графена. Овај рад је подељен на физичке и хемијске методе.

1 физичка метода за припрему графена

Физичка метода обично се заснива на јефтиним графитима или експандираним графитима као сировинама, помоћу механичког одстрањивања, оријентационих епифиза, метода за директно уклањање течности или гаса за припрему једног или вишеслојног графена. Ове методе су лако добити сировине, операција је релативно једноставна, синтетичка графена високе чистоће, мање дефеката.

1.1 метода механичке отапања

Механичко уклањање или микрокомбиновање је један од најједноставнијих начина за директно лушчење графенског листа из већег кристала. Новоселовт и др. Успио је у уклањање и посматрање монолојног графена из високо оријентисаног пиролитског графита са веома једноставном микромашинском методом уклањања узорака у 2004. години, што показује независно присуство монолојног графена. Специфични поступак је следећи: прво користите плазму кисеоника у високо-оријентисаној пиролитичкој графитној површинској језгри од 1 мм, када се површина пљуска 20 μм широка и 2 μм дубоког микро слота, са фоторезистом. Он ће се залепити на стаклену подлогу, А затим се трака за скидање више пута уклања прозирном траком, а затим се уклони вишак високо оријентисаног пиролитичког графита, а стаклена супстрат са микрокапсулима се поставља у раствор ацетона за ултразвук и коначно монокристални силицијумски резервоар. У ацетонски растварач, Употреба ван дер Ваалс силе или капиларне силе биће један слој графена "уклонити".

Међутим, овај метод има неке недостатке, као што је величина добијеног производа није лако контролисати, не може поуздано припремити довољно довољно графена, те стога не може да задовољи индустријске потребе.

1.2 оријентациона епифитичка метода - раст кристала

Петер В.Суттер и др. Коришћен је ретени метал рутенијум као матрица раста, користећи атомску структуру матрице "врсте" из графена. Ц-атоми се прво инфилтрирају у рутенијум на 1150 ° Ц, а затим се охладе на 850 ° Ц. Пре него што се велика количина атома угљеника апсорбује, плутају на површину рутенијума, формирајући "оток" монолитног угљеног атома на површини Подлоге, Острво "постепено расте, на крају прерасте у слој комплетног графена. Након прве стопе покривености од 80%, други слој је почео да расте, на дну графена и матрица постоји јака интеракција између Други слој након формирања претходног слоја и супстрата је скоро потпуно одвојен, остављајући само слабу везу, па је тако припремљен монолитни графени лист. Међутим, графене листови произведени овом методом имају тенденцију да буду неједнаки у дебљини, а Адхезија између графена и матрице утиче на особине припремљених графенских пахуљица.

1.3 Метода директне уклањања течности и гасне фазе

Метода течне фазе и гасовитог директног уклањања се односи на директно ослобађање графита или експандираног графита (ЕГ) (обично брзим порастом температуре до 1000 ° Ц изнад површине група које садрже кисеоник уклоњене да би се додале) додато органском растварачу или води, Са ултразвуком, грејањем или протоком ваздуха како би се произвела одређена концентрација једног или вишеслојног графенског раствора. Цолеман ет ал. Дисперговани графит у Н-метил-пиролидону (НМП) на исти начин као пилинг течности у угљеничким наноцубама. Принос монолојног графена био је 1% после 1 сата ултразвука и продуженог ултразвука (462 х), тако да је концентрација графена до 1,2 мг / мЛ. Резултати показују да интеракција између растварача и графена може да балансира енергију потребну за отапање графена када се растварач подудара са површинском енергијом графена, а површински напон графена може бити 40 ~ 50мЈ / М2. Ефекат уклањања графитног листа може се побољшати утицајом протока ваздуха. Јановска и сар. Коришћен је проширени графит као сировина и микроталасно зрачење ради побољшања укупног приноса графена (~ 8%) са амонијаком као солвентом. Детаљне студије показале су да амонијак који се ствара разградњом растварача на високим температурама може продрети у графитни лим и одлепити графит када притисак ваздуха прелази одређену вриједност довољно за превазилажење ван дер Ваалс силе између графита.

Због јефтиног графита или проширеног графита као сировине, процес припреме не подразумијева хемијску промјену. Припрема графена течном фазом или директном методом уклањања гасне фазе има предности ниских трошкова, једноставног рада и високог квалитета производа, али постоји и монолитни принос графена. Висока, ламеларна агломерација озбиљна, потребно је даље уклањати стабилизатор и друге недостатке.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd