Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Како графена доприноси развоју технологије батерије?

Крајем новембра 2015, компанија за комуникацију у индустрији објавила је своје најновије производе. Производ користи графен као материјал за батерију, у великој мери може скратити време пуњења, побољшати капацитет пуњења батерије. Овај извештај у једној пасти изазвао је свачију пажњу, а пажња заједнице на графену на нову висину.

Шта је графен?

Из Баиду енциклопедије можемо да знамо:

1. Графен (графен) се екстрахује из графитног материјала, састављеног од атома угљеника само једним слојем атомске дебљине дводимензионалног кристала.

2. Графен је најтањи материјал, али и најснажнији материјал, чврстоћа прелома од најбољег челика чак и више 200 пута. Истовремено има врло добру флексибилност, истезање може досећи величину од 20%. То је најтањи, највећи материјал на свету.

3. Графен се тренутно налази у најтањем, највећој снази, најјачој топлотној проводљивости нове врсте нано-материјала, графена се зове "црно злато".

Једном речју, графен је нанометарски ред магнитуде материјала, са високом чврстоћом, високом еластичношћу и високом проводношћу и другим својствима.

Као наноматеријал, графен даје утисак да може постати кандидат за производњу материјала за лифт лифтова. Чак иу Баиду Енциклопедији, електрична својства графена су само дио његових перформанси. Ако није у трећој тачки "узгред", да поменемо његову високу проводљивост, онда је само од дефиниције шљунка и батерије тешко наћи однос.

Међутим, наноматеријали су класа светова које људи немају, а здрав разум који добијамо из макроскопског света није добро репродукован у микроскопском свету.

Ако нано-магнитуда графена може побољшати перформансе батерије како би вам помогла, морате анализирати принцип са батерије.

Друго, однос између материјала електроде и капацитета батерије

Ми знамо: са микроскопске тачке гледишта пуњења акумулатора и процеса пражњења, заправо је катјон у електроди "мозаик" и "искључен" процес. Дакле, што више рупа у електродном материјалу, то ће бити бржи процес. У макро-погледу је перформансе батерије и пражњење брже.

Микроструктура графена је мрежа која се састоји од атома угљеника. Због дебљине границе (само дебљине једног слоја атома), кретање катиона је ограничено. Истовремено, због мрежне структуре, направљеног од материјала графене електроде такође има довољно рупа.

Са ове тачке гледишта, графен је несумњиво веома добар електродни материјал.

Према истраживачима на Политехничком институту Ренсселаер у Њујорку, Сједињене Државе показују да ће употреба графена као материјала прототипа батерије, брзина пуњења и пражњења бити већа од 10 пута од литијум-јонске батерије.

Треће, статус графенског истраживања

Универзитет Пурдуе (Универзитет Пурдуе) проучава кроз нови, једноставнији начин креирања нано-електродне технологије материјала. Универзитет истраживања показује да ће употреба нано-материјала у батерији повећати капацитет пуњења батерије и брзину пуњења и пражњења.

Тренутно, јужнокорејска компанија Самсунг Елецтроницс такође се бави површином силикона како би додао истраживање анодног материјала заснованог на силикону. Ако студија може да буде успешна, трајање батерије литијум-јонске батерије ће се повећати на више од 2 пута.

Ова студија сумира предности дугог века трајања материјала заснованих на силиконима и великог капацитета за пуњење графенских материјала, фокусирајући се на то како се процес графена процесира на силиконским материјалима.

Самсунгови истраживачи ефикасно су проширили површину аноде премазивањем графенског премаза на површини електроде сили-карбида. Истовремено са катодом која се користи у комбинацији литијум-кобалтовог оксида, тако да се пуњење акумулатора по јединичној запремини густине енергије већег уља повећа на животни вијек на тржишту аутосигнала литијум-јонских батерија 1,5-1,8 пута.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd