Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Графена посебна структура

Графен је дводимензионални сатомски карбон материјал, састављен од атома угљеника у хексагоналном распореду. Карбон и атома угљеника комбинацијом сп2 хибрида, његова структура је врло стабилна. Посебна структура графена доводи до његових одличних својстава.

Графен се тренутно налази у тврдоћу највећег материјала и има одличне механичке особине, теоријску површину до 2600м2 / г, са изузетном топлотном проводношћу до 3000В / (м · К). Поред тога, графен има и добру проводљивост. На собној температури, његова мобилност може бити већа од 20000цм2 / (В · с).

Због одличних особина графена, истраживачи размишљају да га додају као ојачање матричног материјала ради побољшања перформанси матричног материјала.

Међутим, специфична површина графена има тенденцију да се агломерише заједно, што не само да смањује његову адсорпциону способност, већ и утиче на одличне перформансе самог графена, што утиче на перформансе композита који су ојачани графином. Штавише, ово окупљање је неповратно, осим ако се не примене спољашње силе, као што је ултразвук и снажно мешање, тако да се равномјерно распрши. Да би добили одличне композите са ојачањем графином, истраживачи су урадили нека истраживања у превазилажењу графене агломерације.

Једна од најчешће коришћених метода је припрема оффоксидног графита оксидованим графитом и ултразвуком, а затим се хемијски редукује на графен. Постоји јака ван дер Ваалс сила између графена припремљеног у овом поступку и лако се акумулира у раствору.

Још једна уобичајена метода је да равномерно диспергира графен у органском растварачу или воденом раствору сурфактанта да би адсорбовао молекуле молекула или сурфактанта на површини графена и да би постигао ефекат моноклиничног графена од стране класичне одбојне силе и Интермолекуларна сила дисперзија.

Приказана је способност инхибиције агломерације графена физичком или хемијском модификацијом, али да ли нечистоћа која се уводи при формирању композита утиче на особине композитних остатака које треба проучити. Неке модификације површине и друге методе могу се такође користити за побољшање дисперзибилности графена.

Јианг по површинској модификацији графена, чиме се побољшава интерфејс између графена и бакрене матрице, полистирена у бакреној униформној дисперзији композитног материјала. Утврђено је да је морфологија композита равномерно распршена у матрици бакра.

Јинг је користио галијску киселину са јаком редукционом способношћу као стабилизатором и редукционим средством како би се добила висока дисперзибилност графена. Њихова анализа је резултат формирања π-π коњугатних интеракција између структуре бензенског прстена и графена у молекулу, који се адсорбује на површини графена као стабилизатора.

Ово чини да графитни лист има јако негативну наплату, како би се спријечило додатно акумулирање графена заједно како би се отежало поновно успостављање везе, како би се осигурало да припремљени графен има високу дисперзију.

Кроз горњи тест се види, материјал или поступак се може користити да се шљунак равномерно дисперговира у матрицу, чиме се повећава перформансе композитних материјала.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd