Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Графен помаже у спречавању челика од рушења

Индијски истраживач и његов партнер изумрли су нову технологију која користи графен како би спречила рђање челика.

Челик рјуха је велики проблем у аутомобилској индустрији. Иако је прекривен бојом, лако се загреба и хром се наноси на браник. Процес укључује додавање токсичних хемикалија

За решавање овог проблема, професор хемије СУНИ Буффало Сарбајит Банерјее и докторант Роберт Деннис развио је полимерни композит који садржи графен

Графен је слој атома угљеника, има хидрофобну и јаку електричну проводљивост. Ова својства допуштају челику да смањи електрохемијску реакцију гвожђа који је рђавог гвожђа док је изложен води.

Два истраживача су додали композитни премаз на лак, нанијели га на челик, а потом га потопили у слану воду. У типичној зимској клими, мјешавина слане воде и соли и снијега је другачија, а аутомобил сусреће аутомобил, тако да је врло дјелотворан као врло лоша алтернатива за животну средину.

На почетку, лакирани челични лим је преживио неколико дана у сланој води. Међутим, приликом прилагођавања концентрације и дисперзије додатног графена, Банерјее и Деннис могу задржати лак у овој средини месец дана.

Банерјее је рекао да жели нешто да додати у премаз који открива промене у пХ воде у близини огреботина и реагује са водом на начин који запечаће пукотине.

Иако је ова технологија далеко од комерцијализације, неке велике компаније у челичној индустрији такође су заинтересоване за учешће у студији, посебно Тата Стеел, која је већ финансирала Банерјеев експеримент. Двојица научника су такође примила 50.000 долара у бесповратна средства од Нев Иорк Стате Институте фор Превентион оф Поллутион.

У саопштењу за медије, Банерјее је рекао да се боја може производити користећи постојећу опрему у локалној фабрици челика.

За разлику од хексавалентног хрома, који се користи за покривање браника и неких мотора, графен није нетоксичан јер је атом угљеника и не захтева употребу јаких киселина и сигуран је током цијелог процеса. Ови разлози чине графен магичним материјалом за будуће електронске компоненте.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd