Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Графен има одличне механичке особине

Графен је дводимензионални сатомски карбон материјал, састављен од атома угљеника у складу са хексагоналним распоредом. Атоми угљеника и угљеника комбинацијом сп2 хибрида, његова структура је врло стабилна. Посебна структура графена доводи до његових одличних својстава. Графен се тренутно налази у тврдоћу највећег материјала и има одличне механичке особине, теоријску површину до 2600м2 / г, са изузетном топлотном проводношћу до 3000В / (м · К). Поред тога, графен има и добру проводљивост. На собној температури, његова мобилност може бити већа од 20000цм2 / (В · с).

Због одличних особина графена, истраживачи размишљају да га додају као ојачање матричног материјала ради побољшања перформанси матричног материјала. Међутим, специфична површина графена често се повезује не само да смањује његову адсорпциону способност већ и утиче на одличне перформансе самог графена, што утиче на перформансе композитних материјала ојачаних графином. Штавише, ово окупљање је неповратно, осим ако се не примене спољашње силе, као што је ултразвук и снажно мешање, тако да се равномерно распршује. Да би добили одличне композите са ојачањем графином, истраживачи су урадили нека истраживања у превазилажењу графене агломерације.

Једна од најчешће коришћених метода је оксидација графита и ултразвука за производњу оффоксидног графита, а затим хемијским методом за смањивање графена, припремање графена између постојања снажне ван дер Ваалс силе, лако се окупља у раствору . Још једна уобичајена метода је равномјерно диспергирање графена у органском растварачу или воденом раствору сурфактанта за адсорбовање молекула молекула или сурфактанта на површини графена и постизање ефекта монолитне графене дисперзије. Приказана је способност инхибиције агломерације графена физичком или хемијском модификацијом, али да ли нечистоћа која је уведена током формирања композита утиче на особине композитних остатака које треба проучити.

Неке модификације површине и друге методе могу се такође користити за побољшање дисперзибилности графена. Да би се побољшало површинско везивање графена и бакрене матрице, могуће је добити композитни материјал у којем је графен равномерно диспергован у бакру. Утврђено је да графен може бити равномерно диспергован у матрици бакра посматрајући композитни материјал. Јинг је користио галијску киселину са јаком редукционом способношћу као стабилизатором и редукционим средством за добијање високо дисперзибилног графена. Њихова анализа је резултат формирања π-π коњугатних интеракција између структуре бензенског прстена и графена у молекулу, који се адсорбира на површини графена као стабилизатора. Због тога графенски лист има снажну негативну наплату, како би се спријечило додатно акумулирање графена заједно како би се отежало поновно успостављање везе, како би се осигурало да припремљени графен има високу дисперзију.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd