Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Грапхене дозвољава вашим контактним сочивима да виде инфрацрвене слике

Звучи као шпијунски шпијун, и можете видети инфрацрвене слике све док стављате пар контактних сочива. Истраживачи на Универзитету у Мицхигану претворили су своје наочаре у стварност, користећи графене за развијање сензора с инфрацрвеним сензорима величине ноктију без потребе за великим расхладним уређајима. Због малих димензија, лако се може интегрирати у контактне сочива или мобилне телефоне, у војску, безбедност, медицину и друга поља имају широк спектар примена.

Студија је објављена у часопису Натуре Нанотецхнологи. Инфрацрвена таласна дужина између 760 нм и 1 мм је таласна дужина од црвене светлости дуже од видљиве, подијељена на близу инфрацрвене, средње инфрацрвене и далекосежне три врсте. И ИР и даљински сензори снимања обично морају радити на веома ниским температурама. Чонг (Зхаохуи Зхонг), помоћник професора електротехнике и рачунарства на Универзитету у Мицхигану, и његов тим побољшали су процес производње електричних сигнала из графена, постављајући изолацијски слој између два графена са струјом кроз електричну струју.

Када светлост погоди горњи графен, уређај ослобађа електроне и ствара позитивно напуњену рупу. Затим, под квантним тунелским ефектом, електрони пролазе кроз средњи изолациони слој и достижу дно слоја графена. У овом тренутку, позитивно напуњене рупе које остану на горњим графенима производеће електрично поље и утичу на струју доњег графена. Мерењем промене струје може се закључити осветљеност свјетлости која се освјетљава на горњим графенима. Чонг је рекао да је нови метод први пут омогућио сензитивност ИР и сензора даљинског зрака до нове висине која би могла бити упоредива са традиционалним инфрацрвеним сензором који је захтевао да уређај за хлађење ради.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd