Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Карактеристике графена и његове примене

Прво, профил графенског материјала

Сада свет није јасна дефиниција графена. Научници из Енглеске из Манчестера из 2004. године Андреи Хеим и Цонстантине Норфолков пронашли су монолојни графен (графен). Добитници су Нобелову награду за физику 2010. године за одличне истраживачке радове на графенским материјалима. Према томе, почетни графен се односи само на један слој атома угљеника из једне структуре новог материјала, само је једна дебљина угљениковог атома дводимензионалног материјала. Међутим, студије праћења показују да, из електричне природе два и три, а чак и десет слојева атома угљеника такође имају своја посебна физичка својства, тренутна дебљина 10 слојева атома угљеника унутар лимита графитног материјала је Дефинисани као графен Аргумент постепено признају академици. Недавно успостављени Комитет за стандардизацију синдиката метала у Кини открили су да дебљина 10 слојева атома угљеника у материјалу припада графенском опсегу.

Графен је магични материјал, све док додавање мало у друге материјале може имати магични ефекат, заслужан од материјала материјала "супер материјал". Графена не само "најтање, најјаче", као топлински проводник, него боље од било ког другог материјала. Користећи графене, научници могу развити низ нових материјала са посебним особинама. Захваљујући веома ниској отпорности, електронска миграција је изузетно брза, очекује се да се користи за развијање танких, бржих проводних чипова, замењујући силицијум. Будући да је графен у основи транспарентан, добар проводник, погодан је за прављење транспарентних екрана осјетљивог на додир, свјетлих плоча, па чак и соларних ћелија. Супер кондензатори и чипови, фокусиран је на свјетско истраживање графенског поља, али и будућност кулминације револуционарног напретка графена. Примена графена мора бити процес који се протеже од доњег до високог краја. Употреба лов-енд апликација проводљивости графена ће се повећати у последње две до три године, а коришћење фотонапонских ћелија и замена површине чипова силицијума и даље траје дуго. "

Друго, направљено од графена

Практични производи графена подељени су у две категорије: графени и графени у праху. Постоји много начина за припрему графена у лабораторији (погледајте слику испод). Међутим, начин масовне производње графена је углавном две врсте: једна је употреба хемијског таложења таласа у металној површини да би се постигла јединствена стопа слоја је врло велика, велика површина графенског филма; Један је природни графит кроз физичку или хемијску методу дробљења, формирање графенског праха. Графени прах изгледа као фини црни прах. Домаћи графени прах и графени филм опремљени су масовним производним капацитетом, очекује се да ће низ индустријских примена графена бити у великој мери. Као високотехнолошки материјал, процес производње графеног праха, истраживање и развој, технологија и опрема су веома важни, производња трошкова рада је врло мала. Годишњи производни капацитет од 50 тона графенског праха, производни процес само неколико радника.

Треће, примена графена

1, примена графенског филма

Екран осетљив на додир за покретање првог снимка апликације графена. Графенички филм на светли спот у 2014 је на површини екрана осетљивог на додир, 2015 на флексибилном дисплеју, може носити електронски ће бити пробој. Према статистичким подацима, производња мобилних уређаја на додир у 2015. години може да достигне 36 милиона квадратних метара. Ово такође показује тржишни простор графена ИТО филма у одређеној мјери. 2016. домаћа и страна предузећа могу бити у покрету флексибилне соларне ћелије, 2017 може бити примена великих размера у области науке и технологије. "Разуме се да су материјали графенског филма у медицинском пољу такође направили пробој, добили бољу процену.

2, примена графенског праха

Тзв. "Графенски прах", заправо, је један слој графена и вишеслојног графена у праху. Његова примена је такође веома широка.

А, графенског праха који се додаје на кабал, знатно ће побољшати перформансе проводног материјала, побољшаће се профитне марже каблова, тржишна перспектива је веома велика.

Б, графен у праху уместо антикорозивног премаза од цинк-оксида, графен може замијенити 50 дијелова цинк-оксида, што значи да ако будућност са графином умјесто цинковог оксида, анти-корозивни премаз по тону може смањити трошкове од 1000 до 2.000 јуана; Неки пластични материјал, јер додавање графена и имају топлотну функцију.

Ц, у индустрији литијум-јонских батерија, литијум-жељезни фосфат као литијум-јонска батерија моћи је један од највише забринутих за катодни материјал, постојао је слаб проблем проводљивости. Могуће је побољшати електричну проводљивост литијум-жељезног фосфата у одређеној мјери кориштењем обичног графитног праха, али не достиже идеално стање. Ако се употреба графенског праха на површини модификованог литијум-гвожђег фосфата може значајно побољшати проводљивост литијум-гвожђег фосфата, значајно смањује отпор батерије, чиме се повећава јак тренутни капацитет акумулатора.

Апликација је само део области графенских апликација, његове могућности за примјену су веома широке, што је призната од стране научне заједнице у земљи и иностранству. Због тога је развој активне производње графена и истраживања апликација стратешка тема материјалне науке која је заслужна за нашу пажњу.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd