Service Hotline
0519-81230981
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj

Kategorija proizvoda

5 разлога за будућност дигиталних уређаја биће промењени помоћу графенског материјала

Много пута револуција у технологији долази од материјала као што су пластични проналасци који мењају живот људи са свих аспеката. Тренутно је графен, као нови материјал, добио велику пажњу. У ствари, графен је врста угљеника, са изузетно високом снагом, лаком и може се проширити карактеристике, моћи ће промијенити изглед дигиталних производа, осјетити и чак користити форму. Испод ћемо сазнати више о графенском материјалу на крају има нешто изванредно.

1. Теже од челика

Иако ЛГ Г Флек може поправити мане огреботине, није лако променио слабости мобилног телефона. Међутим, ако дигитални производи, као што су мобилни телефони, у будућности могу користити графен као љуску, они ће постати чврсти. Према извештају Америчког хемијског друштва, графена је тврдоћа 200 пута већа од челика, очигледно има јаку издржљивост.

2. Жвака као гума

Истраживачи на Колумбијском универзитету кажу да графен има одређену дуктилност и може се истегнути за 20%. Другим речима, графен је заправо флексибилан материјал, сличан гуми. Самсунг ради на графенским транзисторима за производњу флексибилних екрана. Осим тога, графен има одређену водоодпорност, а очекује се да се користи у новој генерацији водонепропусне опреме.

3. Лагане карактеристике

Одлична дуктилност Графена такође омогућава да буде довољно танак да се простире до одређеног степена транспарентности. То значи да, ако произвођач уређаја може да користи овај материјал, не само да може учинити слушалицу издржљивијим, водоотпорним, већ може постати и бескрајнија.

4. Невероватно трајање батерије

Ми смо поменули графену у чланку за развој технологије батерија и вероватно ће се у будућности замијенити литијумске батерије као нова генерација батеријских стандарда. Истраживачи на Универзитету Нортхвестерн у Сједињеним Државама су били успешни у развоју графенских и силиконских батерија које могу трајати до једне недеље издржљивости за пуњење од 15 минута. Очигледно је да ако будући мобилни телефон може користити графене батерије, онда ће недељом накнада више бити сан.

5. Повезан са људским телима

Аравинд Вијаиарагхаван, доктор на Универзитету у Манчестеру, утврдио је да графен има карактеристике биолошке интерконекције, који има веома позитиван утицај на носиве уређаје за здраво тестирање. Коришћење графена као сензора ће моћи да прати и скенира људски нервни систем, и могуће је да ће у будућности бити уређаји и апликације за надгледање менталног здравља.

Будући изглед

Пошто је толико рекао, многи пријатељи ће помислити да је графена скупа, а не заиста, то је једна од најјефтинијих сировина, али јој је потребна нова технологија за "катализацију". Тренутно Самсунг тврди да је савладао употребу графена као полупроводничког елемента, док се ИБМ, СанДиск, Нокиа и многе друге компаније за технологију концентришу на графене (и неке престижне универзитете) и вјерују да ћемо ускоро видети стварни производ оут.


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd