Service Hotline
0519-81230981
Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Šta je graphene ekrana i zašto bit u fleksibilne pametne uređaje iz budućnosti

Juče, kineski proizvođač čija imena ne mogu nas pesnicu prikazivanjem radnih i potpuno prilagodljiv Android pametnog telefona koji koristi graphene ekran.Izum je u obliku narukvica i ne same prelama oko i ruku, npr. Ovaj pogled je funkcija nas je podsetio da vodeći proizvođači smartphone uređaj već fleksibilni prikazuje u masovnu proizvodnju, ali i dalje biraju da ih ugraditi u uređaje koji su apsolutno ravan i UN savitljiva. Takođe je izazvalo naš interes u nikad viđena u upotrebi pre komad tehnologije, koji je graphene prikaza.

Da li je to graphene?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Graphene je sloj čistog karbona. Na samo jedan atom gusta, graphene najtanji, najbolji, najjači, najtransparentniji i najviše toplote i električne energije-Provodni materijal u posleratnim. Ultimativni super-materijal koji, pomešane sa tradicionalnim metala i plastike, mogu da oblikuju budućnost, bukvalno, sve! Kao ugljen je hemijski osnova za svim poznatim život na zemlji i u izobilju, graphene predviđena je od strane futurologists kao ekološke, održivo rešenje za teoretski neograničene broj aplikacija.

Graphene istraživanje je bilo značajno u polju elektronike i biotehnologiju, iako i dalje ima posla ostalo da se uradi pre nego što je element mogu biti proizvedeni na sigurnom i trošak-efikasan način. Sa razvojem u ovom pravcu konstantno napreduje od 2012 godine, kada je važno naučno otkriće predložio manje toksični metod za dobijanje visokog kvaliteta graphene, nije nikakvo čudo koje prikazuju proizvođača, zajedno sa drugim tehnološkim preduzećima, su veoma zainteresovani za materijal.
Juče označava prvi put smo videli graphene koristi u fleksibilne smartphone ekrana, na način koji čini ne samo na ekranu, ali čitav uređaj u potpunosti savitljiva. Jasno, budućnost fleksibilni pametni uređaji koji mogu biti ili dotrajala eksperimentisali sa tako pametno dizajneri će uključivati primjenu graphene, pored već poznato plastika OLED tehnologija koristi Samsung, LG i Apple za njihov smartphone uređajima i smartwatches. Evo informativno Pogledaj kakav graphene prikaz trenutno, zajedno sa znakom pitanja doglednoj budućnosti.

Šta je sa graphene prikazuju?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
Prvi fleksibilni graphene prikaz (na slici) je bio prototyped u septembru 2014 po dve partnerske institucije – u centar Graphene University of Cambridge, UK firme plastične logiku. Bilo je jednobojna ekran, slično onom e-čitači. Za pronalazak moglo izgledati ograničen, ali je suštinski korak ka neprimetan i fleksibilne pametne uređaje budućnost je u radnji.

Ovaj ekran i po mogućnosti druge koji je pratio – poput one na kineski smartphone uređaju videli smo juče – radi na principu electrophoretic aktivne matrice. Koristi polje da izlaza slike putem ponovno raspoređivanje čestica u rešenje. Sloj obrađen emulziju graphene elektrode je deponovan na tragu fleksibilne plastične panel i urezano sa El. kola. Postoji unutrašnje uslov za korištenje staklo listova, što znači da prikazuje graphene ne budu podvrgnuti kakav uticaj oštećenja se sastojalo od stakla prelivene ekrane.

Štaviše, ova vrsta prikaza treba da bude lakše proizvesti nego fleksibilni OLED ekrane, jer njen backplane – elektro sloj opskrbljuje napajanje za ponovno raspoređivanje prikaz čestica – mogu biti proizvedena pomoću niske temperature procesa (na ispod 100 ° C/212 ° F), koji smanjuje rizik prinos i čini manje resursa-intenzivne proizvodnje. Međutim, prikazuje graphene smartphone uređaj će verovatno koriste elemente iz LCD i OLED tehnologiju da pruži vrstu boje i osvežite stope potrebne za adekvatnu korisnika iskustva. Ovo će neminovno iskomplikovati proizvodnje donekle.

Pet meseci kasnije, istraživača sa Univerziteta u Manchesteru i Univerziteta iz Sheffield predstavio kao poluprozirne, zasnovan na graphene LED ekrani, koje su osnova za fleksibilne graphene ekrana koje će završiti u budućnosti mobilnih uređaja. Kako si samo debljine 10-40 atoma, emituje svetlost preko svojih cela površina bez potrebe za za pozadinsko svetlo.

Kada dolaze graphene ekrane u smartphone uređaje?

Ne znamo! Za sada, graphene je preskupo da se koristi u velikog obima proizvodnje dodir ekrana monitora. A osim toga, ima mnogo posla da se uradi pre graphene ekranu mogu da se takmiče sa dobro LCD ili OLED ekrana kada je u pitanju kvalitet slike. Otuda, uvođenje da smartphone uređaj prikazuje vjerojatnije je da započnete na nivo kontroleri dodir ekrana.
Krajem 2014, istraživači iz univerziteta, vojvoda od Sari i Trinity fakultetu, Dublin je razvila "prilagodljivo, jednostavan i jeftin način za stvaranje hibrida elektrode kombinovanjem graphene (sa svojstvima transparentan i Provodni) i srebrni nanowires. Njihova accomplishent je u smanjenju količine nanowires potrebnih za proizvodnju sloj dodir ekrana više od 50 puta, stoga pojednostavljenje procesa proizvodnje. Ova meљavina mogao da zameni Indus oksid sloj tehnologiju koja je trenutno u upotrebi, iako smo još da vidimo to se pojavljuju u potrošačke uređaje.Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd