Service Hotline
0519-81230981
Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Graphene oksid operativnim pene oprati prljave vode

Istraživači na univerzitetu Washington uspeo da koristite graphene oksid listove za kreiranje biofoam koji se mogu transformisati prljave vode u pije Vajtar. To je njihova nada je u zemljama gde ima puno sunca, to ce biti moguće uzeti prljava voda, isparavaju koristeći ovaj materijal i prikupljanje sveže vode.

Ovaj novi metod kombinuje bakterije proizvode celuloze i graphene oksid da formira slojevito bi biofoam. Proces proizvodnje je rekao da bude izuzetno jednostavno, a mreža vlakana celuloze nanoscale proizveden od strane bakterija ima odličnu sposobnost da biste premestili vodu iz masovnog evaporative površine istovremeno smanje toplinu. Materijal je slojevito bi struktura sa svetlo za upijanje graphene nanocellulose oksid ispunjena u gornju i netaknutu nanocellulose na dnu. Kad ovo na vodu, voda je u stanju da postignu gornja Povrsina odvija isparavanjem. Svetlo zrači na vrhu toga, i to pretvara u toplotu zbog oksida u graphene; Za razuzdan život toplotu do masovnog vode ispod je umanjen do netaknutih nanocellulose slojem. Ovuda, toplota nije gubio ali zatvoren u gornji sloj gde se isparavanjem dogadza.

Celuloza na dnu biofoam se slojevito bi se ponaša kao Sunđer za crtanje vode do oksida u graphene gde dolazi do brzog isparavanja. Rezultirajući sveže vode lako mogu da se prikupljaju od vrha lista.

Proces u kome je biofoam bi slojevito je formirao je takođe romana. Prema rečima članova tima, radi na sličan način da kako ostriga pravi biser - bakterije koja formira sloja nanocellulose vlakana u koju se ugrađeni ljuspice graphene oksid.

Dok je culturing bakterija za na celuloze, istraživači su je dodao ljuspice oksid graphene u srednje sama. U jednom trenutku duž proces, medij je uklonjena sa na graphene oksid i uveden je novi medij. To daje sledeći sloj penu. Interfejs je navodno veoma jaka i mehanički robustan. Novi biofoam je i izuzetno lagan i jeftin da bi, što je pouzdan alat za prečišćavanje vode i za desalinizaciju.

Tim je dodao da njihov proces sinteze takođe omogućava dodatkom drugih nanostructured materijala da pena koji će povećati stopu uništavanja bakterija i drugih zaraznih materija i napraviti sigurnom za piti.


Izvor:


Istraga
Send
Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas
Adresa: Biljka 8, 9 zapad Tai Avenija, Wujin ekonomskog razvoja Zone, Changzhou, Jiangsu, Kina.
Telefon: 0519-81230981
Faks: 0519-81230998
E-pošta: sales@thesixthelement.com.cn
Na šesti Element (Changzhou) materijali tehnologija Co., Ltd